Home > Remtrommel uitdraaien

Remtrommel uitdraaien

Remtrommel revisie Vekoma.Een remtrommel is een onderdeel van het remsysteem. Een remtrommel kan naar mate van tijd beschadigen of verslijten. Dit kan de remprestaties negatief beïnvloeden. In dit geval kunnen onregelmatigheden zoals groeven, putjes of ongelijkmatige oppervlakken ontstaan. Om dit te herstellen is het mogelijk om een remtrommel te reviseren. Dit is een van onze specialiteiten. Remtrommel revisie doen wij door de remtrommel uit te draaien.

Remtrommel uitdraaien

Wij beschikken over de kennis en apparatuur om remtrommels uit te draaien. Dit houdt in dat een dun laagje van het oppervlak van de trommel wordt verwijderd. Dit doen wij met onze speciale draaibank. De diameter die van de remtrommel wordt verwijderd, wordt gecompenseerd met de dikte van de remvoering. Door het uitdraaien wordt het oppervlak weer glad en gelijkmatig. Hierdoor kunnen de remvoeringen weer gelijkmatig contact maken met de trommel tijdens het remmen. Naast remtrommel uitdraaien, kunnen wij indien mogelijk ook de remvoering vervangen. Het doel van remtrommel revisie, is om de kwaliteit van het remsysteem te herstellen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Bekijk ook een van onze andere werkzaamheden, zoals remschoen revisie.

Neem contact op

remschoen revisie.

Hoofdremcilinder revisie

Hoofdremcilinder revisie Vekoma.

Een hoofdremcilinder is een belangrijk onderdeel van het remsysteem van een voertuig. Het zorgt voor het overbrengen van de rem druk van het rempedaal naar de wielremmen. De hoofdremcilinder bestaat uit een cilinder met een zuiger erin. Wanneer je het rempedaal indrukt, wordt er hydraulische druk opgebouwd in de cilinder. Deze druk wordt vervolgens via de remleidingen naar de remklauwen of wielremcilinders gestuurd. Hier wordt de kracht gegenereerd om het voertuig te vertragen of te stoppen.

Naar mate van gebruik kan een hoofdremcilinder beschadigen, verslijten of defect raken. Dit kan leiden tot verminderde remprestaties. Indien mogelijk bieden wij hoofdremcilinder revisie aan. In dit proces worden interne componenten grondig geïnspecteerd. Waar nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Dit omvat meestal het vervangen van afdichtingen, rubberen membranen en zuigers.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bespreek de mogelijkheden.

Neem contact op

Wielremcilinder revisieWielremcilinder revisie Vekoma.

Een wielremcilinder is onderdeel van het remsysteem van een voertuig. Het remsysteem is verantwoordelijk voor het genereren van remkracht op de wielen. Een wielremcilinder wordt gebruikt in voertuigen met een remtrommel. Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt, wordt hydraulische druk opgebouwd in de remleidingen. Deze druk wordt naar de wielremcilinders gestuurd. Vervolgens worden de zuigers naar buiten geduwd en de remvoeringen tegen de remtrommel aangeduwd. Hierdoor wordt het voertuig afgeremd.

Door langdurig gebruik kan de wielremcilinder slijten of beschadigen. Dit kan komen door vocht, corrosie of andere factoren. Voorkomende problemen zijn onder meer lekkage van remvloeistof, versleten afdichtingen of vastzittende zuigers.

Om de remprestatie te herstellen bieden wij indien mogelijk wielremcilinder revisie aan. Allereerst wordt de wielremcilinder zorgvuldig geïnspecteerd. Indien nodig worden onderdelen vervangen of gerepareerd. Het gaat meestal om het vervangen van versleten afdichtingen, zuigers of andere onderdelen.

Heb je vragen over bovenstaande werkzaamheden, neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder! Bekijk ook onze overige diensten die wij in onze werkplaats uitvoeren.

Neem contact op

werkplaats