Home > Koppeling revisie

Koppeling revisie

Koppeling revisie Vekoma.Koppeling revisie is belangrijk omdat een goed functionerende koppeling essentieel is voor een soepele en veilige bediening van het voertuig. Een versleten of defecte koppeling kan leiden tot problemen zoals slippen, trillingen, moeilijk schakelen en uiteindelijk tot complete uitval van de koppeling.
Door regelmatig onderhoud en indien nodig revisie van de koppeling uit te voeren, kan de levensduur van de koppeling worden verlengd en kan de betrouwbaarheid en prestaties van het voertuig worden behouden. Het kan ook helpen om dure reparaties in de toekomst te voorkomen, door vroegtijdig vinden en oplossen van problemen.

Wij zijn gespecialiseerd in koppeling revisie voor de agrarische sector, truck, personenwagens en industrie. Wij bieden verschillende oplossingen voor koppeling revisie.

Wat valt er allemaal onder koppeling revisie

Drukgroep revisie

In onze werkplaats hebben wij verschillende werkzaamheden, zoals het afstellen van drukgroepen en testen van drukgroepen. De drukgroep wordt gecontroleerd en bewerkt tot een nieuw product. Als het nodig is wordt de drukgroep verzwaard. Uiteindelijk wordt de drukgroep dusdanig bewerkt dat de wrijving en grip weer goed verloopt.

Vliegwiel revisie

Koppeling revisie, vliegwiel vlakken.

Ook zijn wij gespecialiseerd in vliegwiel revisie. Dit doen wij onder meer door het vliegwiel te vlakken. Vliegwiel vlakken is een proces dat wordt uitgevoerd om het vliegwiel van een voertuig weer vlak te maken. Het vliegwiel vlakken is belangrijk, omdat een glad en vlak oppervlak van het vliegwiel zorgt voor betere wrijving en grip met de koppelingsplaat. Na het vlakken wordt het loopvlak nog nageslepen. Dit gebeurt om het oppervlakte weer 100% glad te krijgen en eventuele hardingsplekken te verwijderen.

Koppelingsplaat revisieKoppelingsplaat revisie is onderdeel van koppeling revisie.

Bij koppelingsplaat revisie wordt de koppelingsplaat gedemonteerd en grondig geïnspecteerd op eventuele slijtage, beschadigingen of vervormingen. De versleten voering wordt vervangen door nieuwe exemplaren, die voldoen aan de specificaties van de fabrikant. Het revisieproces kan ook het schoonmaken en ontvetten van de koppelingsplaat omvatten. Ook het controleren en eventueel vervangen van andere componenten zoals veren behoren tot het revisieproces. Na het vervangen of reviseren van de koppelingsplaat wordt deze weer gemonteerd in de koppeling en afgesteld volgens de voorgeschreven specificaties.

Neem bij vragen gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere werkzaamheden in onze werkplaats.

werkplaats