Home > Startmotor revisie

Startmotor revisie

Startmotor revisie Vekoma. Startmotoren voorraad.Een startmotor, ook wel bekend als starter, is een elektrisch apparaat. De functie van een startmotor is om de interne verbrandingsmotor van een voertuig op gang te brengen. De startmotor is een krachtige elektromotor. De taak van een startmotor is om de krukas van de verbrandingsmotor in beweging te brengen. Vervolgens kan de motor starten en kan het voertuig gaan rijden. De startmotor wordt geactiveerd wanneer de startknop of sleutel wordt omgedraaid. Helaas kan de startmotor gedurende zijn levensduur slijten of defect raken. Dit kan problemen veroorzaken bij het starten van een voertuig, soms kan het voertuig zelfs helemaal niet meer starten.

In dit geval, kan revisie een oplossing zijn om de problemen op te lossen en de startmotor weer goed te laten functioneren. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in het reviseren of repareren van startmotoren. Ons personeel beschikt over de benodigde kennis en heeft jarenlange ervaring. Ook is onze werkplaats voorzien van de benodigde apparatuur om startmotoren te reviseren.

Werkzaamheden startmotor revisie

Tijdens het reviseren wordt de startmotor gedemonteerd. De startmotor wordt grondig geïnspecteerd om eventuele beschadigde onderdelen, slijtage of andere problemen te identificeren. Dit betreft onder andere aandrijfmechanismen, koolborstels, lagers en solenoïde. Vervolgens worden de versleten of defecte onderdelen vervangen door nieuwe exemplaren. Indien mogelijk worden onderdelen gerepareerd, hoewel vervanging meestal de beste optie is. Daarnaast wordt de startmotor grondig gereinigd. Vuil en andere verontreinigingen die de werking van de startmotor kunnen belemmeren worden verwijderd. Na het vervangen en reinigen wordt de startmotor weer gemonteerd. Vervolgens wordt de startmotor getest, zodat deze weer optimaal functioneert. Dit omvat het controleren van de draaimomenten, elektrische verbindingen en algemene werking.

Ons streven is om de gereviseerde startmotor weer optimaal te laten functioneren. Het doel is om de prestatie en betrouwbaarheid te herstellen, zodat het voertuig weer probleemloos kan starten. Wij bieden revisie aan in verschillende sectoren. Dit zijn de agrarische sector, trucks, personenwagens en de industrie. Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Neem contact op

Naast startmotor revisie bieden wij ook andere werkzaamheden aan. Wij zijn onder meer ook gespecialiseerd in dynamo revisie. Bekijk onze overige werkzaamheden die wij in onze werkplaats uitvoeren.

dynamo revisie

werkplaats