Home > Cilinderkop revisie

Cilinderkop revisie

Na verloop van tijd kunnen er bij een cilinderkop problemen ontstaan. Enkele voorbeelden zijn lekkende pakkingen, scheurtjes, olieverbruik, vervormingen of slijtage van klepzittingen. Revisie kan nodig zijn om deze problemen op te lossen en de optimale werking van de motor te herstellen. Wij zijn gespecialiseerd in het reviseren en vlakken van cilinderkoppen. Lees snel verder hoe wij jouw cilinderkop weer in de juiste conditie brengen.

Bij cilinderkop revisie kunnen wij de volgende bewerkingen uitvoeren

  • Cilinderkop ultrasoon reinigen
  • Kleppen slijpen
  • Cilinderkop vlakken
  • Cilinderkop afpersen op bedrijfstemperatuur
  • Zittingen slijpen en/of vervangen
  • Klepgeleiders vervangen of bewerken

Allereerst wordt de cilinderkop bij binnenkomst ultrasoon gereinigd. Ook wordt het opgestapelde roet uit de poorten verwijderd. Verder worden de kleppen rvs gestraald, geborsteld en eventueel geslepen volgens fabriekswaarde. Mocht dit niet lukken dan kunnen wij de kleppen vervangen. Daarnaast kunnen klepzittingen worden vervangen of opnieuw worden bewerkt. Klepgeleiders worden gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Pakkingen kunnen eventueel bijgeleverd worden. Ook controleren wij de cilinderkop op lekkage en wordt hij afgeperst. Dit doen wij om zeker te zijn dat er geen haarscheurtjes of lekkende vriesdoppen in de cilinderkop zitten. Kleppen die geschuurd zijn, worden altijd door ons gecontroleerd. Dit doen wij met onze speciale vacuümmeter, zodat wij zeker weten dat de kleppen aan de waardes voldoen.

Kleppen slijpenkleppen slijpen is een belangrijk onderdeel van cilinderkop revisie.

Nadat de kleppen rvs gestraald zijn worden de kleppen altijd geslepen. Het slijpen van kleppen is de laatste stap om de kleppen in optimale staat te brengen.

Benieuwd welke werkzaamheden wij nog meer uitvoeren? Bekijk onze overige werkzaamheden in onze werkplaats, of neem bij vragen gerust contact met ons op.

werkplaatsNeem contact op

cilinderkop vlakken

Ook zijn wij gespecialiseerd in het vlakken van de cilinderkop. Naarmate van gebruik kunnen er oneffenheden ontstaan. Hierdoor is revisie van de cilinderkop noodzakelijk. Het is noodzakelijk dat de cilinderkop vlak is. Hierdoor kan de beste afdichting gerealiseerd worden en kunnen wij een nieuwe cilinderkoppakking monteren. Voor het vlakken van cilinderkop hebben wij een speciale vlaktebank. Met deze vlaktebank kunnen wij tot 0,01mm nauwkeurigheid vlakken. Wij kunnen zowel lichtmetaal als gietijzer vlakken. Dit doen wij tot een breedte van maximaal 1 meter.

Voor vragen over het vlakken van cilinderkoppen ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op